Flyttfirmor utan trafiktillstånd – därför bör du undvika dessa

Det finns flera sätt att komma undan billigt när du vill anlita en flyttfirma som hjälper dig med flytten, men billigt är inte alltid bäst. Att anlita ett oseriöst företag kanske får dina föremål förflyttade från en bostad till en annan, men vad händer om det uppstår en tvist eller om dina saker går sönder eller försvinner?

Enligt en undersökning som utfördes av Hem & Hyra är det endast 347 av 598 flyttfirmor i Sverige som har rätt tillstånd för att bedriva sin verksamhet. Det är hela 58 % som faktiskt saknar det mycket viktiga trafiktillstånd som krävs för att få förflytta möbler i utbyte mot pengar. När du ska anlita en flyttfirma kan det kännas väldigt lockande att ta någon av dessa eftersom priserna vanligtvis är mycket lägre. På så sätt kan du spara in pengar, eller hur?

Är flyttfirmor utan trafiktillstånd olagliga?
I Sverige måste du ha tillstånd om du vill förflytta möbler i trafiken i utbyte mot ersättning, det har flyttfirmor malmö. Med det sagt innebär det att flyttfirmor som inte har tillstånd är olagliga, förutsatt att de flyttar möbler med hjälp av fordon. Att endast erbjuda bärhjälp kräver inget trafiktillstånd, men få flyttfirmor fungerar på detta vis.

hela. Genom att välja den här typen av företag kommer du inte ha samma rätt att reklamera eller klaga om företaget inte levererar enligt önskemål. Du kan också få stora problem med tvister som blir knepiga att lösa, eftersom företaget inte är registrerat.

Det innebär att alla flyttfirmor som inte har trafiktillstånd bör undvikas. Dessa företag har sällan någon försäkring som du kan luta dig mot om det skulle vara så att dina saker går sönder i samband med flytten. I många fall kommer du ändå att kunna nyttja RUT-avdraget, men det är inte samma sak och fyller inte samma funktion eller säkerhet.

Vad kan hända om jag anlitar ett företag utan tillstånd?
Visst kan du välja att anlita en flyttfirma utan trafiktillstånd om du vill. Den som gör fel i en sådan situation är företaget, men visst har du också ett eget ansvar i det

Lägre kostnad – till vilket pris?

En flyttfirma utan trafiktillstånd kommer i många fall ha betydligt lägre kostnader för sina tjänster, men hur mycket kan du egentligen lita på företaget? Dina saker kan hanteras ovarsamt och gå sönder – utan att du får någon ersättning för detta. Vill det sig riktigt illa kan företaget dessutom försvinna med dina saker helt och hållet. Det är förvisso ovanligt, men har hänt! Välj därför alltid ett registrerat företag med mångårig kompetens och med sina papper i ordning. Det är värt de extra kronorna.